Om os

Om Nordglød kammerkort

Nordglød Kammerkor er et ambitiøst amatørkor med 32 sangere, som synger klassisk a cappella-kormusik i 4-8-stemmige arrangementer. Vores ambition er at formidle vigtige, aktuelle budskaber i et klassisk, nordisk tonesprog og på den måde skabe forbindelse mellem den klassiske musik og en moderne hverdag.

Vores historie

Nordglød startede som idé i 2018, og kræfterne bag korets tilblivelse startede de allerførste optagelsesprøver i efteråret 2019. Ved årsskiftet 2019/2020 var der optaget 20 sangere, og vi startede prøver 20. februar 2020. Efter blot tre prøver, hvoraf den ene var en fælles navne-workshop, hvor Nordglød Kammerkor fik sit navn, lukkede corona landet ned, og det gik i særdeleshed ud over sociale foreninger som sportsklubber og musikensembler. Nordglød lod sig dog ikke knække, og efter vi havde forsøgt os med prøver på Zoom, var vi hurtige til at mødes på et udendørs, overdækket parkeringsområde, så snart man måtte mødes udendørs med 2 meters afstand, og iført flyverdragter og pandelamper kunne vi dyrke passionen for sangen. I juni 2020 holdt vi vores stiftende generalforsamling, og siden har koret vokset sig til et betydningsfuldt og ambitiøst kammerkor.

Vores dirigent

Nordgløds faste dirigent og kunstneriske leder er Karen Ertbølle Madsen. Karen er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har udvalgt alle sangere i koret med den rene, egale, nordiske klang som ideal.

Vores musik

Vi tror på musik som formidler af vigtige budskaber, og som bindeled mellem det autentiske og det drømmende. Vi har en ren, ensartet og afbalanceret lyd, som klinger af de kontraster, vi omgiver os med i norden. Lyset og mørket. Glæden og melankolien. Det skrøbelige og det voluminøse. Frostklare morgener. Varme, nerve og glød.

Vores fællesskab

Selvom lyden af Nordglød godt kan være højtidelig, er vi som mennesker ikke ret selvhøjtidelige. I koret lægger vi vægt på gode stemmer, men også gode mennesker. Nogle er erfarne, endda professionelle musikere, mens andre var helt nye korister, da de startede i koret. Nogle er konsulenttyper, andre kompetente kemikere. Nogle råber højere end andre, men ingen er skingre – heller ikke sopranerne. Fælles for os er lysten til at udvikle os – og musikken – sammen.

Vores Arrangementer

Vi holder løbende koncerter og arrangementer, der giver dig mulighed for at opleve Nordglød live. Hver koncert er en mulighed for at dykke ned i vores musikalske verden og mærke den unikke atmosfære, vi skaber sammen. Uanset om det er en storslået optræden i en stor sal eller en intim koncert i en lille venue, er vores mål altid at levere en uforglemmelig musikoplevelse.

Vores Fremtid

Vi ser frem til at fortsætte vores rejse med nye musikprojekter, samarbejder og eventyr. Vi er altid på udkig efter måder at udvikle vores musik og udvide vores repertoire, samtidig med at vi holder fast i vores nordiske rødder. Vi glæder os til at dele denne rejse med dig og håber, du vil være en del af vores musikalske fællesskab.